YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS)

• 05 Mayıs 2020

• Corona salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavı 25-26 Temmuz tarihine ertelenmişti.
  • Corona salgının seyrinde görülen olumlu yöndeki değişim sonrası alınan yeni kararlarla birlikte sınav tarihi 27-28 Haziran olarak belirlenmiştir.
  • Bunun yanı sıra Yükseköğretim Kurulunun, içinde bulunan olağan üstü şartları dikkate alarak “sadece bu sene sınava girecek adaylar için uygulayacağı" iki kararını daha açıklamıştır. “Bu seneki" üniversiteye giriş sınavına ilişkin iki önemli değişiklik şunlardır:
  • 1- TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır.
  • 2- Merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da “bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla" 170'e çekilmiştir.
  • Öğrencilerimizin endişeye kapılmamalarını gerektiren önemli bir diğer husus da bu yıl sınava girecek öğrencilerin, geçtiğimiz yıllara nazaran daha az konudan /müfredattan sorumlu tutulacağıdır. Bu yıl yapılacak olan YKS'de öğrencilerimiz lise son sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulacaktır. Bu durum yalnızca bu yıla mahsustur.
  • Son olarak bu yıl gerçekleştirilecek olan sınavın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda gerçekleştirileceğini ve bu şartların kamuoyu ile paylaşılacağı duyurulmuştur.
  • Doğru Statü eğitim kurumları olarak gelişmeleri yakinen takip etmekteyiz. Meydana gelecek tüm gelişmeler en kısa sürede siz kıymetli öğrencilerimizle ve velilerimizle paylaşılacaktır.