DOĞRU STATÜ EĞİTİM KURUMLARI
YKS 2023 (Yükseöğretim Kurumları Sınavı)
25 Ocak 2023
Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli için yeni bir sınav maratonunun başlamasıyla birlikte her öğrencinin kafasında aynı sorular yer alır. YKS sınavlarına nasıl hazırlanmalıyım? Ek bir desteğe ihtiyaç duymadan nasıl başarıya ulaşabilirim? İstediğim üniversiteyi ve bölümü nasıl kazanabilirim? Rekabette nasıl diğer öğrencilerin bir adım öne geçebilirim? Sınav sistemleri, sınavların adı, yapılış biçimlerinin değişmesi bir bilinmezliği de beraberinde getirerek sınav stresini yükseltebilir. Sınav süreçleri, sınava hazırlıkta yapılması gerekenler, sınav stresi nasıl azaltılır soruları için rehber niteliğinde bir yazı dizisi hazırladık. YKS sınavlarına hazırlanma ipuçlarına birlikte göz atalım.
YKS SINAVA HAZIRLIK SÜRECİNİ ZAMANA YAYMAK
YKS Sınav tarihi yaklaştıkça; stresle birlikte gelişen 'yeterince hazırlanamadım', 'bazı konular eksik kaldı', 'yeterince soru çözemedim', 'konulara hakim değilim' kaygılarından korunmak için hazırlık sürecini zamana yaymak, sınava hazırlanmaya erkenden başlamak, eğitim hayatına ve sosyal hayata paralel sürdürülebilir bir sınav çalışma programı oluşturmak ve mutlaka planlı bir sınava hazırlık süreci yönetmek çok önemlidir.
SINAVA HAZIRLIK ETÜT ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRMAK
Sınav konuları geniş bir müfredatı kapsadığı için ezberleyerek sınav konularına hakim olmak mümkün değildir. Bu sebeple konuları anlamaya, kavramaya çalışmak her zaman doğru bir sınav hazırlık tercihidir. Bunun en etkili yollarından biri düzenli etüt çalışmalarına katılmaktır. Sınav hazırlık etütlerinde, işlenen konular özet olarak tekrar edilir, konularla ilgili sorular çözülür, öne çıkan başlıklar vurgulanır, anlamanıza ve öğrenmenize yardımcı metodlarla kalıcı öğrenme hedeflenir. YKS etütlerine katılarak anlatılan konuları pekiştirebilir ve eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz.
YKS SINAVA HAZIRLIK SÜREÇLERİNDE REHBERLİK/KOÇLUK DESTEĞİ
Sınavlara hazırlanırken her öğrenci, eksikliğini giderecek, kazanımlarını arttıracak uygulamalara, psikolojik desteğe ve motivasyona ihtiyaç duyar. Bu sebeple sınavlara hazırlık süreçlerinde rehberlik, danışmanlık ya da koçluk desteği almak son derece önemlidir. Danışman öğretmenler, ilgi ve yeteneklerinize uygun bir kariyer planı yapmanıza yardımcı olur ve size uygun çalışma programı oluşturmanıza rehberlik eder. Sınava hazırlık rehberlik desteği; öğrenmenize destek olacak metodlar bulmanıza yardımcı olur, size özel sınava hazırlık programları oluşturulmasını sağlar.
DOĞRU STATÜ YKS ETÜT MERKEZİ VE KİŞİYE ÖZEL REHBERLİK
Her öğrencinin rehber öğretmen dışında bir de danışman öğretmeni bulunmaktadır. Danışman öğretmenlerimiz öğrencinin eğitim koçu diyebiliriz. Öğrencinin kurs içerisindeki genel durumunu, kişisel gelişimini takip ederek sizlere bilgi verir. Düzenli aralıklarla sizlerle iletişim içinde kalır.
DOĞRU STATÜ ÖZEL EĞİTİM YAPIMIZ VE DERS SAATLERİMİZ - YKS
Tüm sınıf düzeylerinde Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve ingilizce olmak üzere 5 ana dersten eğitim vermekteyiz. Sınıflarımızın mevcudu 16-18 kişiliktir. Haftasonu ve haftaiçi olmak üzere gruplarımız mevcut. Ara sınıflarımız toplamda 12 saat eğitim almakta ve ayda 2 defa deneme sınavı olmaktadırlar. 12. sınıflarımız toplamda 16 saat eğitim almakta ve her pazartesi bir deneme sınavı olmaktadırlar. Normal ders saatlerimizin dışında öğrencilerimizin deneme sınavları incelenerek başarı durumları düşük olan derslerden ek çalışmalar yazılmakta ve eksiği giderme amaçlanmaktadır.Ayrıca 12. Sınıflarımız için paragraf dersi vermekteyiz ve tüm bunların yanında cumartesi günleri Türkçe, matematik, fen bilgisi derslerinden 14.30-16.50 saatleri arasında etüt çalışması yapmaktayız. Bu etüt çalışmasında öğrencimiz yapamadığı soruları öğretmenine sorabilir, anlamadığı konularda öğretmeninden destek alabilmektedir.
ÖĞRENME KAYBI ÇALIŞMALARIMIZ VE BİRE BİR ETÜT İLE TEDAVİ
Öğrenme kaybı öğrencilerin okullar tatile girmesinden tekrar açılmasına kadar olan kısımda öğrendiklerini unutma durumudur ve normal koşullarda bu kayıp %10 olarak ölçümlenir. Ancak tüm dünyada yaşanan ve son 3 yıldır hepimizi etkileyen Pandemi en çok öğrencilerimizin eğitim hayatını etkiledi ve bahsettiğimiz öğrenme kaybı %40-%50 seviyelerine çıktı. Bu koşullar altında kurum olarak öğrenme kaybını en aza indirgemek için etütlerin ve birebirlerin yanı sıra bir önceki yılın konularını da tekrar etmekteyiz. Bunu sağlamak için öğrencimizin eksik kazanımlarını tespit edip kişiye özel olarak 1 e 1 Etüt ile destekleyip kendi uzayında gelişmesini sağlamaktayız.
YKS 2023 HAKKINDA BİLGİLER
Üniversite adayları, 2023 Yükseöğretim Kurumları Sınavı'nın ne zaman yapılacağını merak ediyor. Öğrencilerin hayalindeki üniversite ve bölüme yerleşmesi için katılması gereken sınav olan YKS hakkında sık sorulan, 2023 YKS sınavı ne zaman? 2023 YKS sınavı hangi tarihte? 2023 YKS sınavı nasıl yapılacak ? sorularının yanıtlarını öğrenci ve velilerimiz için derliyoruz.
YKS Nedir ?
YKS ÖSYM tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sınavı sistemidir. YKS, 3 oturumlu bir sınavdır. YKS'ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar ise isteğe bağlıdır.
YKS 2023 Ne Zaman Yapılacak ?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2023 etabı için henüz tarih bilgisi netleşmedi. YKS 2022 18-19 Haziran tarihlerinde yapıldı. Bu bilgiler ışığında 2023 YKS oturumlarının da haziran ayı içinde yapılacağı tahmin ediliyor. Konuya dair resmi açıklama geldiğinde YKS 2023 sınav tarihi bilgisi güncellenecektir.
2023 YKS Sınavına Kimler Girebilir ?
Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar 2023 YKS Sınavına başvurabilirler.