DOĞRU STATÜ

KÜLTÜR SANAT & SPOR
İLGİ ALANLARINI KEŞFE ÇIKIYORUZ!

Öğrencilerimizi bir çok farklı alanda sanat ve spor deneyimiyle buluştururken, kendi ilgi alanlarını keşfetme imkanı sunuyoruz. Kendi seçimleriyle yöneldikleri alanlarda onları yakından desteklemek, takip etmek, profesyonelleşmelerinin önünü açmak sorumluluklarını üstleniyoruz.

KÜLTÜR SANAT ANLAYIŞI

Öğrencilerimizin mümkün olan bir çok farklı dalda, büyük bir çeşitlilikle sanatın örnekleri, deneyimleri, temsilcileri ve becerileriyle tanıştırıp, buluşturarak, kendilerine yakın hissettikleri, yeteneklerine paralel seçimler yapmalarını önemsiyoruz. Kendi yollarını çizerken içinden geçtikleri bu keşif sürecinin onlara kültür sanat birikimi olarak katkı sunmasını hedefliyoruz.

Farkındalık, dikkat, ritim, konsantrasyon, beden dili, diksiyon ve doğaçlama atölyeleriyle yetkinliklerini çoğaltırken, ilgi alanlarında profesyonelleşmek için kendilerine yatırım yapmalarını, hayatın her alanında ihtiyaç duyacakları yeni birikimler kazanmalarını sağlıyoruz.

KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİ

• Tiyatro senaryosu yazarak, yöneterek, sahne kurarak, oyun sergileyerek yeni deneyimleri keşfe çıkarıyoruz.
  • Sergi ve müze gezileriyle yeni dallar ve sanatçılarla tanıştırırken, sanat birikimini çoğaltıyoruz.
  • Geri dönüşüm etkinlikleriyle sürdürülebilir dünya, kullanılabilirlik, materyal ve sanat bağını kuruyoruz.
  • Kil atölyelerinde heykel çamurlarıyla çalışırken kabiliyetlerini ve hayal güçlerini görmelerini sağlıyoruz.
  • Duvar boyama, taş boyama gibi etkinliklerle renklerin ilhamıyla tanıştırıyoruz.
  • Okuma etkinliklerinde sanatçı biyografilerine yer vererek kültür sanat birikimini arttırıyoruz.
  • Eğitim kadromuz tarafından özel olarak seçilen film ve belgesellerle tanıştırarak sanat vizyonlarını genişletiyoruz.
  • Farklı müzik türlerinin yer aldığı dinletilerle yeni tarzlar ve bu tarzların temsilcileriyle bağ kurmanın önünü açıyoruz.
  • Resim atölyeleriyle hayal güçlerini tasvir etmeyi, yöntem ve materyalleri kendilerini yansıtmak için kullanmayı öğretiyoruz.
  • Müzik atölyelerinde çeşitli enstürman deneyimleriyle ilgi duydukları müzik aletleriyle tanışma imkanı sunuyoruz.

SPORTİF FAALİYETLERE BAKIŞ

Kampüslerimizde öğrencilerimizin bireysel yetenek ve ilgi alanları önemser, onların potansiyellerini ortaya koymaları için gerekli imkanları yaratmayı hedefleriz. Gerek bireysel gerek takım olarak içinde olmak istedikleri sportif faaliyetler için onlara alan açar, ilgi duydukları spor dallarıyla tanıştırır, kendilerini bu alanda denemeleri için fırsatlar sunarız.

Yeteneklerini performansa dönüştürürken, turnuva ve yarışma katılımlarıyla deneyimlerini arttırır, bireysel olarak çizdiğimiz yol haritalarında hayal ettiklerine ulaşmaları için destekleriz. Destek koçlarımız sayesinde sportif faaliyetler içerisinde kendine ve başkalarına saygı, dürüstlük, daima çabalamak, kazanma nezaketi, kaybetmeyi öğrenmek değerlerini kazanmalarını sağlarız.

SPORTİF FAALİYETLERİ

• Voleybol Kulübü
  • Basketbol Kulübü
  • Masa Tenisi Kulübü
  • Dart Kulübü

Kampüslerimizde tüm sportif faaliyetlerimizle kuralların yeniden deneyimi ve sürekli karşılaşma imkanlarıyla sporcularımızı müsabakalara hazırlıyoruz. Her bir spor dalının özel yetkinlikleri haricinde, sürekli karşılaşma ve deneyimler sayesinde; hareket stratejileri ve taktikler geliştirme, kısa sürede hızlı ve doğru karar alma, heyecanı ve stresi yönetebilme, kendine ve diğer insanlara saygı, sorumluluk bilinci gibi bir sporcunun temel değerlerini kazanmasını sağlıyoruz. Aktif spor yapan öğrencilerimizin yol haritalarını ve gelişimlerini yakından takip ediyor, doğru yönlendirmelerle sportif yaşamlarını şekillendiriyoruz.