DOĞRU STATÜ

REHBERLİK
GELİŞİME & DEĞİŞİME & DÖNÜŞÜME İNANIYORUZ

Başarı odaklı eğitim hayatının en güçlü belirleyicilerinden biri hiç şüphesiz iyi bir rehberlik servis desteğidir. Doğru Statü Eğitim Kurumları olarak, öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, değerlendirmeleri, gelişmeleri, değişmeleri ve dönüşmeleri konusunda öğrenci özelinde programlar oluşturuyor ve uygulama, izleme, yeniden değerlendirme aşamları yürütüyoruz.

Kendini İyi Tanı
BAŞARININ EN ÖNEMLİ ANAHTARI
senin içinde

Öğrencinin kendini iyi tanıması, başarıya giden yolu kısaltır.

Yeteneklerini Keşfet
HER ÖĞRENCİ BÜYÜK BİR POTANSİYELDİR
bunu keşfettiği sürece

Yeteneklerini geliştirmek en az akademik başarı kadar önemlidir.

Mutlaka Yola Çık
EN İYİ ÖĞRETİCİ DENEYİMDİR.
mutlaka denemelisin

Yaparak ve yaşayarak öğrenmenin gücünü keşfet.

GELECEĞE GÜVENLE BAKMAK İÇİN

KEŞFET GELİŞTİR DÖNÜŞTÜR İYİLEŞTİR

• SÜREKLİ GELİŞİM
  • ÖNLEYİCİ REHBERLİK
  • ÖLÇME DEĞERLENDİRME

SÜREKLİ GELİŞİM

Öğrencilerimizin akademik ve sosyal hayat becerilerini geliştirmek üzere bireysel olarak eksik kaldıkları noktaları güçlendirmelerine, ihtiyaç duydukları dönüşümler için kendilerine uygun olan yöntemleri keşfetmelerine olanak sağlıyoruz. Motivasyon, kaygı stres yönetimi, iletişim becerileri, ergenlik, teknoloji bağımlılığı, grupla çalışma becerisi geliştirme, öğrenme benlik ilişkisi, akademik benlik, öğrenme stillerinin keşfi, verimli ders çalışma teknikleri vb. bir çok başlık altında zengin içeriklerle sürekli olarak öğrencilerimize yeni beceriler ve bakış açıları kazandırmayı hedefliyoruz.

Doğru Statü Eğitim Kurumları rehberlik servisi olarak öğrenciyi yalnızca bireysel olarak değil, tüm etkenleri ve etkileşimde olduğu tüm paydaşları ile ele alıyoruz. Öğrencinin sosyoekonomik durumu, içinde bulunduğu çevrenin koşulları, geçmiş yaşam öyküsü, ailesi gibi bir çok etkeni doğrudan öğrencinin aldığı rehberlik hizmetine dahil ediyoruz. Velilerimizi sürekli olarak öğrencinin rehberlik servisiyle ile ilgili etkileşiminden haberdar ediyor, gerekli olduğu durumlarda veliyi de planlanan çalışmalara dahil ediyoruz. Tüm çalışmalarımıza ek olarak, öğrencilerimize katkı sunmalarını sağlayacak içeriklerle düzenli olarak velilerimize de seminerler düzenliyoruz.

ÖNLEYİCİ REHBERLİK

Anaokulundan itibaren uygulamaya aldığımız önleyici rehberlik uygulamamızla, öğrencinin akademik ve sosyal gelişiminin önündeki engelleri erken öğrenmeyi hedefliyoruz. Erken öğrenmenin sağladığı avantajla, artan akademik yoğunluk, sınav stresi gibi daha kompakt süreçlerin içerisine girmeden, erken dönemde hazırlanan yol haritalarıyla öğrencilerimizin gelişim göstermelerini hedefliyoruz.

Deneyimli mentör öğretmenlerimizle öğrencilerimizi yakından izleyip, ölçüp, değerlendirerek, öğrenci özelinde programlar hazırlıyoruz. Yaş ve yetkinlik durumları göz önüne alınarak hazırlanan bu programlarla eksik tamamlama, engelleri kaldırma, güçlendirme gibi hedefler koyuyor, bu süreci rehber öğretmen, öğrenci ve veliden oluşan güçlü bir ekiple yürütüyoruz.

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Gelişimin en önemli ayağının; öğrencinin verilerinin doğru tutulması, iyi organize edilmesi ve öğrenciye fayda sağlayacak şekilde yorumlanması olduğuna inanıyoruz. Bu konuda teknolojinin sunduğu imkanlardan maksimum fayda sağlayak, öğrencilerimizin akademik gelişmelerine dair tüm verilerimizi ve değerlendirmelerimizi Öğrenci Bilgi Sistemimizde (OBS) biriktiriyoruz. Bu sayede velilerimiz internete erişimi olan her cihazdan öğrencinin akademk gelişimini izleyebilir, gerek gördüğü durumda rehberlik servisinin desteğine başvurabilir.

Öğrencilerimizi sadece akademik olarak değil, kişilik gelişimi olarak da gözlemliyor, her hafta kazanım ölçme değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu değerlendirmeleri ve bunların yorumunu periyodik olarak velilerimizle paylaşıyoruz. İhtiyaç halinde öğrenci özelinde programlar ve ek çalışmalar oluşturuyoruz.

REHBERLİK VİDEOLARI

DOĞRU STATÜ YOUTUBE KANALINDA