CORLES
Corles'le Hayata Hazırlanıyoruz!
Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi ve bilginin erişilebilirliğinin artmasıyla birlikte, öğretim alanında yeni yaklaşımların keşfedilmesi ve paradigma (bakış açısı, kullanılan yöntemler ve değerler bütünü) değiştirilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.
CORLES'LE TERSYÜZ EDİLMİŞ ÖĞRENME, BİLGİ İNŞASI METODU, OLUŞTURMACI YAKLAŞIM!
Bu değişimi sağlamak için oluşturmacı yaklaşım, bilgi inşası metodu, ters yüz edilmiş öğrenme ve öğretim programı geliştirme kavramlarına odaklanarak geleneksel öğretim yöntemlerini dönüştürecek ve öğrencilerin daha etkili bir şekilde öğrenmelerini sağlayacak yaklaşımlara yer vermek gerekmektedir.
CORLES'LE TAM ÖĞRENME, AKRAN ÖĞRENMESİ, YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME!
Çocuklarımızın algılama, kavrama, muhakeme ve değerlendirme yetilerini, yani zihinlerini iyi tanıyıp kullanması gerekiyor; çünkü dünyadaki her şeyi yapabilmek için kullanacakları temel araç o. İkinci olarak da diğer insanlarla iş birliği yapabilmeleri çok önemli. Bir organizasyonda çalışan on kişi, tek başına çalışan yüz kişiden daha etkili sonuçlar ortaya koyabilir.
Oluşturmacı yaklaşım, bilgi inşası metodu ve ters yüz edilmiş öğrenme gibi yeni yaklaşımlar, öğretimin paradigmasını değiştirerek öğrencilerin daha etkili bir şekilde öğrenmelerini sağlar. Bu yaklaşımlar, öğrencilerin aktif katılımını teşvik eder, öğrenmeyi anlamlı hale getirir ve önemli düşünme becerilerini geliştirerek sadece akademik hayatta başarılı olmalarını sağlamaz; aynı zamanda kendi kendine öğrenmeyle birlikte, ikili ilişkilerde ve iş hayatında başarılı olmaları gibi alanlarda da onları destekler.
Öğretim programı geliştirme sürecinde bu yaklaşımların kullanılması, eğitim sisteminde dönüşüm sağlar ve öğrencilerin gelecekteki başarıları için güçlü bir temel oluşturur. Bahsettiğimiz yeni paradigmanın benimsenmesi, öğrencilerin daha derin bir öğrenme deneyimi yaşamasını sağlayarak iyi eğitim almasını ve geleceğe daha hazırlıklı bir şekilde adım atmasını sağlar.