İNGİLİZCENİN HAYATIMIZDAKİ YERİ VE ÖNEMİ

• 18 Şubat 2020

Dünyanın her yerinde milyonlarca insanın kullandığı bir dildir. Hem kişisel anlamda hem de kariyer anlamında ne kadar önemli bir dil olduğu bilinmektedir. Peki neden böyle? Bunun ilk sebeplerinden biri tarihsel olaylardır. Yüzyıllar boyu İngiliz İmparatorluğu topraklarını genişletti, genişlettikçe de egemenliği altına aldığı ülkelerde insanları İngilizce konuşmaya zorladılar ve bunu anadilleri yaptılar. Günümüzde İngilizce hala bu ülkelerde konuşulmaya devam ediliyor.

İngilizce neden önemli peki?

İngilizce bilmek kişilere yeni kariyer fırsatları açar. Günümüzde istihdam pazarı globalleşmiştir. Böylelikle de İngilizcenin önemi artmış, çoğu şirket İngilizce konuşan elemana ihtiyaç duymuştur. Sosyal yaşamda ikinci yabancı dil bilen kişilere olan ihtiyaç artmıştır. Hangi kariyer de ilerlenirse ilerlensin İngilizce bilen kişilerin önemi artmaya devam etmiştir. Sadece global bir şirkette işe girmek isteyen kişiye dil gerekli değildir. Yurt dışında yaşamaya karar veren veya yurt dışında eğitim için bulunmak isteyen kişiler içinde yabancı dilin bilinmesi önem arzetmektedir.

Bu nasıl gerçekleşir peki?

Ülkemizde uygulanan bazı İngilizce yeterlilik sınavlarından alınan puanlar kişilerin gitmek istedikleri ülkelerde onlara kolaylık sağlar ve bu sınavlardan alınan yüksek puanlar gidilmek istenen okullara kişilerin kabulüne olanak verir.

İngilizce bilmek hayatı daha eğlenceli hale getirir. Herhangi bir filmi alt yazılı izlemektense veya herhangi bir kitabın çevirisini okumaktansa orjinalinin keyfini çıkarmak daha cezbedicidir. Çünkü eserin veya kitabın orjinalinde verilen mesaj veya ele alınan konu daha iyi anlaşılacaktır. Böylelikle de çevrilmiş metinlere ihtiyaç duyulmayacaktır.

İngilizce bilmek, beynin yeni bir şekilde işlemesini sağlar, düşünme şeklini geliştirir, beyni güçlendirir, çok yönlü olmasını sağlar ve konsantrasyon becerilerine yardımcı olur. Araştırmalara baktığımızda da iki dil konuşabilen kişilerin beyinlerinin ilerleyen yaşlarda daha güçlü ve sağlıklı olduğunu göstermektedir.

İnternet ortamında en fazla kullanılan dil İngilizcedir.

Eğlence ya da iş amaçlı olması farketmeksizin eğer İngilizce biliyorsan daha çok kişiyle mesajlaşabilir daha çok kaynağa erişebilir ve bunun tadını çıkarabilirsin. Online bir haber, bir yazı okumak isteyip ona yorum yazabilirsin veya oyun oynarken karşı takımdan biriyle yazışmak isteyebilirsin. Gerçekten İngilizce bilmenin bize sunduğu olanaklar çok fazladır.

İngilizce öğrenmenin hayatınıza katacağı tüm fayda ve imkanlar apaçık ortada. İngilizce öğrenmeye ne kadar erken başlanırsa bu avantaj ve imkanlardan faydalanmaya o kadar çabuk başlanır.