BEDEN EĞİTİMİ

• 21 Mart 2023

Dünya milenyumu karşılamaya hazırlanırken benim hikâyem başladı. Milenyumu biz nasıl bekliyorduk. Her alanda eğlence üzerine kurulacak bir hayat ve tabi ki sporda eğlenceli olmalıydı ve ben hem eğlenceli hem hayatı spor ile geçmiş doğayı seven, doğa ile iç içe yaşayan, doğa koşuları yapan bir ailede dünyaya geldim. Doğa ve spor ile tanışmam amcanın sırtında kanguru ile doğada yürüyüş yaparken başladı. O zamanlar küçük bir bebektim ve hayatımın aslında büyük bir bölümünü kaplayacak olan spor ile tanışmışım.

Bu küçük doğa yürüyüşleri ve benim spora olan ilgim her geçen gün daha fazla artmıştı. Spora olan ilgimi ve ailemin beni yönlendirmesiyle birleştirip çok güzel bir bütünlük sağlamıştık. Hayatımda ilk defa cimnastik salonuna girmiştim ve devasa büyüklüğünde adeta büyülenmiş, etrafına hayranlık ile bakan bir çocuktum. Farklı bir dünyaya bakmıştım bu da sanırım benim dünyammış. Bu dünya yani benim dünyam spor salonlarında antrenmanlar sağlıklı bir yaşam ve iyi bir beden olarak yani kısacası iyi bir sporcu olarak başladığım cimnastiği daha sonrasında atlayıcı olarak devam ettim. Cimnastik yapmaktan çok mutluydum fakat atlama çok kısa bir sürede hayatımın merkezi olmuştu. İlk yarışmamda sanki kalbim yerinden çıkacak kadar heyecanlıydım ve kendimi çok iyi hissediyordum. İlk yarışmamdan sonra antrenmanlar ve çalışma tempomuz çok yükselmişti. Madalyaya daha da yaklaşıyordum. İlk madalyamı aldığımda sevinçten gözlerim dolmuştu ve mutluluktan uyuyamamıştım. Hedeflerim artık belirlenmişti ilk olarak uluslararası yarışmalara katılmak ve madalya kazanmak olmuştu. Bu hedefimi yerine getirmiştim artık hedeflerimi daha da yukarıya taşıyıp Avrupa şampiyonasına gitmeyi hedefledim antrenmanlarımı artık bu hedeflerim doğrultunda disiplin, iyi bir sporcu olarak devam ettim. Özverili ve disiplinli çalışmak beni hedeflediğim yere götürdü. Bayrağımı ve ülkemi en güzel şekilde temsil ettim.

Küçük bir bebek iken ailemle çıktığım doğa yürüyüşlerini ve daha sonra profesyonelleşen spor hayatımın içinde ki ilk başarılar ve madalyalarımla taçlandırdığım spor hayatımı sonlandırdım. Şimdi ise küçük “BENLER” yetiştirmek için başladığım spor salonun kapısından öğretmen olarak girdim.

SİNEM SAĞLAM