DUYURULAR
  • 01 Mart 2023

    Mart Ayı Yemek Listemiz Yayınlandı!

    Yemek listelerimiz aylık olarak hazırlanır, velilerimiz ve öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşılır. Mart 2023 yemek listemizi buradan inceleyebilirsiniz.

  • 25 Ağustos 2022

    Eylül Ayı Yemek Listemiz Yayınlandı!

    Yemek listelerimiz aylık olarak hazırlanır, velilerimiz ve öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşılır. Eylül 2022 yemek listemizi buradan inceleyebilirsiniz.

  • 1 Ocak 2022

    Ocak Ayı Yemek Listemiz Yayınlandı!

    Yemek listelerimiz aylık olarak hazırlanır, velilerimiz ve öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşılır. Ocak 2022 yemek listemizi buradan inceleyebilirsiniz.

  • 1 Aralık 2021

    Bursluluk Başvurularımız Başladı!

    15-16 Ocak tarihlerinde okul bursluluk, 8-9 ocak tarihlerinde kurs bursluluk sınavlarımız bulunmaktadır. Bursluluk sayfamızdaki ilgili formları doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Bursluluk başvuruları için tıklayınız.

  • 1 Aralık 2021

    Aralık Ayı Yemek Listemiz Yayınlandı!

    Yemek listelerimiz aylık olarak hazırlanır, velilerimiz ve öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşılır. Aralık 2021 yemek listemizi buradan inceleyebilirsiniz.

  • 01 Kasım 2021

    Kasım Ayı Yemek Listemiz Yayınlandı!

    Yemek listelerimiz aylık olarak hazırlanır, velilerimiz ve öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşılır. Kasım 2021 yemek listemizi buradan inceleyebilirsiniz.

  • 01 Ekim 2021

    Ekim Ayı Yemek Listemiz Yayınlandı!

    Yemek listelerimiz aylık olarak hazırlanır, velilerimiz ve öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşılır. Ekim 2021 yemek listemizi buradan inceleyebilirsiniz.

  • 01 Eylül 2021

    Eylül Ayı Yemek Listemiz Yayınlandı!

    Yemek listelerimiz aylık olarak hazırlanır, velilerimiz ve öğrencilerimizle düzenli olarak paylaşılır. Eylül 2021 yemek listemizi buradan inceleyebilirsiniz.

DOĞRU STATÜ EĞİTİM KURUMLARI
GÜNÜMÜZ HASTALIĞI: TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI


  • 11 Temmuz 2017

Doğru Statü Eğitim Kurumları

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı gittikçe bizi içine çeken, kendisine bağımlı hale gelen bir platforma dönüştü. Her geçen gün artan popüler yeni hesaplar bireyin depresyon yaşamasına sebep olmakta. Bireyin doğal gelişim sürecine hiçbir katkısı olmamasına rağmen neredeyse çevremizdeki her insan bu platforma dahil olmuş durumda. Günlük yaşamımızın bir parçası haline gelen teknolojik aygıtlar bireylerin ruhsal gelişimini olumsuz etkilemekte. Instagrama atmış olduğumuz bir fotoğrafı, kimler beğendi duygusu kişileri asıl amaçlarından saptırmaktadır. Bir yere gitmenin keyfini, güzel bir kahvaltının tadını çıkarmak yerine, yapılan eylemin fotoğrafıyla meşgul olmak bireysel anlamda yeni bir kaygıyı beraberinde getiriyor. Yalnızca beğenilme, takdir edilme duygusu çok gizli psikolojik rahatsızlıklara sebep olabiliyor.

Bu tür hesapları hiç mi kullanmamalı?

Yapılan araştırmalara göre, teknolojik aygıtlar alkol, sigara gibi zararlı maddelerden daha fazla bağımlılık yaratmaktadır. Bu tür bir hesabınızın olması buna bağımlı olacaksınız anlamı taşımaz. Fakat bur tür hesapları olanların büyük bir çoğunluğunun bunlara bağımlı hale geldiği kesin. Önemli olan, bunları hiç kullanmamak değil, sigaradan daha fazla bağımlılık yaratabilen bu türden sosyal medya hesaplarına bağımlı olmamayı başarabilmektir. Yapılan araştırmalara göre günde tek bir fotoğraf paylaşımı bile günlük anksiyetelere sebep olabiliyor.

Kimler, nasıl kullanmalı?

Her türden bilgi insan doğasına hizmet edemeyebilir. Bilginin fayda vermesi önemlidir. Gezdiğimiz yerin yer bildirimini yapmak, yediğim her yemeği herkes görsün duygusu, bilgi edinme içeriğinden yoksundur. Bu türden paylaşımlardan vazgeçerseniz kendinize iyilik yapmış olursunuz. Kullandığınız sosyal hesaplar günlük işlerinizde size yardımcı olabiliyorsa, size sağlık, eğitim, güncel yaşamla ilgili bilgi sağlıyorsa kullanın. Asıl amacın dışındaki kullanımlar bir süre sonra sizi depresyona sokacaktır.

Sosyal medya beğenilme arzunuzu okşar, sizi deşarj etmez!!!

Özellikle 14-25 yaş aralığında olan kişilerin sosyal alanda çok fazla aktif olmaları, onları başarma duygusundan da uzaklaştırmaktadır. Başarılı olamayan birinin beğenilme duygusu ön plana çıkar. Bu yüzden ders çalışmak yerine o gün içinde paylaşacağı bir fotoğraf daha önemli olmaktadır. Bu da akademik başarıyı olumsuz etkilemekte, kişinin tek yönlü gelişim göstermesine neden olmaktadır.

Son araştırmalar ne diyor?

Kamu Sağlığı İçin Kraliyet Topluluğu (RSPH), 14-24 yaşları arasında 1,500’e yakın kişinin katıldığı bir deney yaparak, sosyal medyanın en popüler uygulamaları olan YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook ve Twitter’ın gençler üzerindeki etkilerini araştırdı. Bu araştırmaya göre, sosyal medya platformları kaygı, depresyon ve uyku bölünmelerine yol açıyor. Örneğin, 25 yaşından küçük gençlerde kaygı ve depresyon oranı % 70’e yükseldi.

Çocuklarınıza haksızlık etmeyin!

Karnen iyi gelirse istediğin kadar oyun oynayabilirsin, sana son model telefon alacağım, tablet alacağım gibi sözler çocuğunu tam bir bağımlı hale getirebilir. Olumsuz davranışın desteklememek gerekir. Onlara vereceğiniz en güzel hediye keyifli sohbetleriniz olsun.